Jūs atrodaties šeit

Bioloģiskās lauksaimniecības konference – “Audzē augsni!”

Ekonomika

“Augsnes veselība ir katras saimniecības un katra lauksaimnieka vissvarīgākais kapitāls, kā arī labas ražas pamats, kas savukārt ir nozīmīgs finansiālās dzīvotspējas faktors,” tā uzsver Somijas lauksaimniecības konsultāciju centra “ProAgria” eksperte Elīna Valkeneina (Elina Valkenein). Viņas un arī citu bioloģiskās saimniekošanas ekspertu redzējumu plašāk būs iespēja uzzināt bioloģiskās lauksaimniecības konferencē “Audzē augsni!”, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Konference tiešsaistē notiks 12. decembrī no plkst. 11.00 un būs skatāma www.laukutikls.lv, kā arī LLKC Facebook kontā: https://www.facebook.com/LLKCOzolnieki/

Reģistrācija konferencei ŠEIT

Eksperti visā Eiropā ir vienisprātis – augsnes auglība ir atslēga produktīvas saimniekošanas attīstībai. Tādēļ pasākumā aktualizēs nozīmīgas augsnes auglības tēmas, piemēram, augsnes novērtēšana/monitorings, augsnes auglības celšana, augsnes efektīva pārvaldība, augsnes ielabošana, augu maiņa. Interesanti solās būt arī pieredzes stāsti no bioloģiskajām saimniecībām.

Par kultūraugu ekspertīzi, augsnes auglību, ražošanas plāniem un augseku bioloģiskajā ražošanā izsmeļošu informāciju sniegs Ričards Vīzers (Richard de Visser), Dānijas lauksaimniecības kompānijas “Horti Advice” eksperts ar 25 gadu konsultanta pieredzi bioloģiskajā ražošanā, no kuriem pēdējos 15 gadus viņš ir specializējies dārzkopībā.

Konferencē demonstrēs arī Zaļa kursa ceļveža video par augsnes monitoringu, kompostēšanu un augsnes pārvaldību. Nīderlandes bioloģiskās dārzkopības eksperts no “Ceres Horti Advice” Kristofels Herders (Christoffel den Herder) uzsver: “Ja jūs nevarat augsni pataustīt, jūs nevarat to pārvaldīt.”

Ar Dānijas lielākās pilna ražošanas cikla bioloģiskās dārzeņu saimniecības AS “Mansson” pieredzi iepazīstinās tās saimnieks Aksels Mānsons (Axel Månsson).

 

Plašāka informācija – Zane Sērmūksle, LLKC Vides nodaļas vadītāja, e-pasts: zane.sermuksle@llkc.lv

 

Foto Galerija: