Jūs atrodaties šeit

Apgrozāmie līdzekļi – Attīstības finanšu institūcijā ALTUM

Ekonomika

Lauku darbi saimniecībās lielākoties apdarīti, tomēr darāmā aizvien pietiek. Tādēļ Attīstības finanšu institūcija ALTUM lauksaimniekiem piedāvā finansējumu apgrozāmajiem līdzekļiem.

Šajā programmā lauksaimniecības uzņēmumi var saņemt aizdevumus no 7 tūkstošiem līdz pat 1 miljonam eiro, bet lauksaimnieku kooperatīvās sabiedrības – līdz pat 2,85 miljoniem eiro apgrozāmajiem līdzekļiem, kas nepieciešami, piemēram, degvielas iegādei, sējas materiālam, algām, maksājumiem utt.

Aizdevumam ir fiksēta procentu likme no 4%, un aizdevuma atmaksas termiņš ir līdz diviem gadiem.

ALTUM apgrozāmo līdzekļu valsts atbalsta programma ir pieprasīta, tās darbība tika uzsākta 2010. gadā, un līdz šim programmas ietvaros kopumā piešķirti vairāk nekā 1400 apgrozāmo līdzekļu aizdevumi par kopējo summu 66 miljoni eiro. Šī gada astoņos mēnešos jau piešķirti aizdevumi par kopējo apjomu 7 miljoni eiro. Lauksaimniecības nozarēs vairāk nekā puse apgrozāmo līdzekļu aizdevumu ir piešķirti graudkopības nozarē, tāpat aizdevumi piešķirti arī piena lopkopībā un citu liellopu audzēšanā, dārzeņu audzēšanā, jauktajā lauksaimniecībā u. tml.

 

Lauksaimniekiem ALTUM piedāvā arī aizdevumus lauksaimniecības zemes iegādei ar termiņu līdz 30 gadiem. Tāpat pieejamas kredītu garantijas lauksaimniekiem.

Pagājušajā gadā darbu uzsāka arī ALTUM pārvaldītais Latvijas Zemes fonds. Tas darbojas trīs virzienos – lauksaimniecības zemes iegāde, noma un pārdošana vai maiņa ar mērķi sekmēt, ka lauksaimniecībā izmantojamā zeme tiek saglabāta un izmantota lauksaimniecības vajadzībām.  Fonds lauksaimniecībā izmantojamo zemi pērk no īpašniekiem – fiziskām un juridiskām personām, darījumi tiek veikti saskaņā ar vidējām lauksaimniecības zemes tirgus cenām attiecīgajā novadā un pagastā. Iegādātā zeme nonāk Zemes fonda īpašumā un, gādājot par tās vērtības saglabāšanu un uzlabošanu, tiek piedāvāta iznomāšanai lauksaimnieciskās darbības veicējiem.

Aicinām sazināties ar jums tuvāko ALTUM reģionālo centru!

www.altum.lv

 

Pievienot komentāru