Jūs atrodaties šeit

“Riga Food” – vieta, kur satikt novadu garšas

Lauku attīstība

Ābolu sviests, ingvera dzēriens, mājās tapuši maršmelovi – tie ir tikai daži no mājražotāju gardumiem, kurus šogad varēs baudīt un iegādāties izstādē “Riga Food”, kurp Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) jau otro gadu aicinājis mājražotājus un to kooperatīvus no visas valsts.

Mārtiņš Cimermanis, LLKC valdes priekšsēdētājs: “Mums patīk, ja mazais kļūst liels – ne tik daudz saražotā apjomos, cik pārliecībā un aizrautībā par savu ideju un spējām to īstenot ilgtermiņā. Izstāde ir ļoti nozīmīga kā tās dalībniekiem, tā apmeklētājiem, jo ļauj savest kopā vietējo ražotāju un tā produkcijas potenciālo pircēju.”

Ilva Kavicka, mājražotāja, zīmola “Kalnup” (augu pulveri, dārzeņu konfektes) radītāja: “Riga Food”, manuprāt, ir mājražotāju vērtīgākais gada pasākums. Šī ir iespēja gan sevi parādīt, gan citus paskatīties, ieklausīties pircēju viedokļos, atrast jaunus klientus un sadarbības partnerus. Lai arī nogurums pēc tik intensīvām izstāžu dienām šķiet milzīgs, to atsver gandarījums un gūtā pārliecība par savu produktu. Arī idejas pēc tam raisās, jo izstādē ir tā lieliskā iespēja vienuviet apskatīt nozares inovācijas, satikt un uzrunāt iepakojuma ražotājus un smelties iedvesmu no citiem dalībniekiem.”

Visaktīvāk dalību “Riga Food” novadu hallē “Latvijas garša” šoreiz pieteikuši Vidzemes mājražotāji – vairāk nekā 40. Patīkams pārsteigums ir arī aktīvā kooperatīvu pieteikšanās izstādei – 5 Kurzemes un 1 Vidzemes mājražotāju kooperatīvs, kā arī biedrība “Latgales galds” apmeklētājus iepazīstinās ar daudzveidīgu produktu klāstu.

Arī šogad LLKC ikvienu izstādes apmeklētāju aicina atrast savu favorītu, piedaloties konkursā “Tautas garša”. LLKC stendā paņemtais žetons jāatdod tam mājražotājam, kura piedāvājums šķitīs visgardākais. Mājražotāju produkciju vērtēs tikai apmeklētāji. Tas, kuram būs visvairāk žetonu, balvā saņems iespēju doties ekskursijā uz prestižo pārtikas izstādi Berlīnes Zaļā nedēļa.

Šogad pirmo reizi mājražotāju hallē būs izveidota ēdināšanas zona, kurā varēs baudīt visu četru novadu mājražotāju gardumus – asins desas, dažādas zupas, biezpiena bumbeles, alu, svaigus augļus, sulas un daudz ko citu.

Izstādes četrās dienās apmeklētāji varēs iepazīt Livonijas kulināro ceļu un dažādu dabas velšu lietderību, uzzināt visu par mārrutkiem un paipalu olām, rast atbildes uz jautājumu, kā gatavojami bezglutēna konditorejas gardumi, un daudz ko citu. Neizpaliks arī Zemgales, Kurzemes un Latgales jestrie ziņģētāji.

 

Plašāka informācija par “Riga Food 2017”: http://www.bt1.lv/bt1/rigafood/?link=00600000

 

Informāciju sagatavoja

Ilze Rūtenberga-Bērziņa,

LLKC sabiedrisko attiecību vadītāja

 

Foto Galerija: