Jūs atrodaties šeit

Sāksies projektu pieņemšana pārstrādes atbalstam

Ekonomika

Atgādinām, ka 26. jūnijā sāksies projekta iesniegumu pieņemšana aktivitātes “Ieguldījumi materiālajos aktīvos” apakšpasākumā “Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē” (4.2.).

Apakšpasākuma mērķis ir paaugstināt lauksaimniecības produktu pārstrādes efektivitāti un palielināt produktu pievienoto vērtību, veicinot konkurētspējīgas kooperācijas attīstību un ilgtspējīgas lauksaimnieciskās ražošanas attīstību un inovāciju ieviešanu uzņēmumos.

Atbalstāmās aktivitātes:

1. Investīcijas tādu jaunu iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmnodrošinājuma iegādei un uzstādīšanai, kas paredzēts lauksaimniecības produktu pārstrādei, un ar to saistītai iepakošanai un pirmapstrādei;
2. pamatojoties uz līgumiem ar trešajām personām, kas atbildīgas par darbu veikšanu, – lauksaimniecības produktu pārstrādei, ar to saistītai iepakošanai un pirmapstrādei paredzētu:

  • jaunu būvju būvniecībai un esošo būvju pārbūvei;
  • būvju ierīkošanai (būvdarbi inženierbūves montāžai, ieguldīšanai vai novietošanai pamatnē vai būvē);
  • būvju novietošanai (būvdarbi iepriekš izgatavotas būves salikšanai no gataviem elementiem paredzētajā novietnē, neizbūvējot pamatus vai pamatni dziļāk par 30 centimetriem);
  • būvju atjaunošanai, ja būves tiek tehniski vai funkcionāli uzlabotas (piemēram, ēkas energoefektivitātes uzlabošana, telpu pārveidošana un pielāgošana ražošanas vajadzībām, nemainot būves apjomu vai nesošo elementu nestspēju). Pēc projekta īstenošanas būves atjaunošanas izmaksas iekļauj pamatlīdzekļa vērtībā (kapitalizē).

Detalizēta informācija par pasākumu pieejama http://lad.gov.lv/lv/atbalsta-veidi/projekti-un-investicijas/atbalsta-pasakumi/4-1-atbalsts-ieguldijumiem-parstrade-184

Jūsu atbilstību pasākumam varat noteikt, izmantojot LLKC izstrādāto ES atbalsta pieejamības noteikšanas programmu, kas pieejama http://esatbalsti.llkc.lv/, vai sazinoties ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra reģionālo biroju ekonomikas konsultantiem.

Papildus jautājumus iespējams uzdot forumā: http://forums.llkc.lv/

Informāciju sagatavoja LLKC Ekonomikas nodaļa