Jūs atrodaties šeit

Madonas mazās saimniecības jau saņem atbalstu

Ekonomika

Reizē ar pavasara tuvošanos un gājputnu ierašanos Madonas novada mazās lauku saimniecības saņēmušas Lauku atbalsta dienesta apstiprinājuma vēstules par finansiāla atbalsta saņemšanu saimniecību attīstībai. Sadarbībā ar LLKC Madonas biroja konsultāciju pakalpojumu sniedzējiem tika sagatavoti vairāki desmiti mazo saimniecību projektu pieteikumi, kas guvuši pozitīvu vērtējumu.

Iepriekšējā gada rudenī daudzas mazās lauku saimniecības iesniedza projektu apakšpasākumā „Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai, attīstot mazās lauku saimniecības". Atbalsta apmērs viena projekta īstenošanai ir 15 000 eiro, un tā mērķis ir veicināt mazo lauku saimniecību konkurētspēju, paaugstinot to ražošanas produktivitāti, efektivitāti, atbalstot kooperāciju un tirgus pieejamību.

Madonas novadā z/s “Kozārieši” ir vieni no pirmajiem, kas gaļas liellopu projekta īstenošanai jau iegādājušies 10 Šarolē šķirnes grūsnas teles un pat sagaidījuši pirmos jaundzimušos. Par līdzdalību ES finansētajā programmā liecina pie saimniecības ēkas pieliktā publicitātes plāksne. Lai arī saimniecības īpašnieks Einārs Eiduks atzīst, ka nepatīk tās papīra lietas, tomēr ir prieks un gandarījums par saņemto atbalstu.

Arī Kalsnavas pusē Andra Lediņa saimniecībā ir patīkamas pārmaiņas. Iegādāts jauns traktors, kas pirkts ar ES finansiālu atbalstu. Saimnieks atzīst, ka jaunais spēkrats nepieciešams savlaicīgai ražas novākšanai un pārvešanai no lauka uz šķirošanas un uzglabāšanas vietu.  Traktors ļaus vilkt smagās piekares  lauku apstrādei.

Visām saimniecībām, kas aktīvi uzsākušas pirkumus, novēlu sasniegt projektā noteiktos mērķus un vēlamos rezultātus.

Signe Mūkina,

LLKC Madonas konsultāciju biroja ekonomikas konsultante

 

Pievienot komentāru